Kudy se dostanete na Filozofickou fakultu

Příjezd vlakem

Hlavní nádraží ČD - Je třeba projít ulicí proti hlavnímu vchodu nádraží na Mírové náměstí. Odtud ze zastávky "Mírové náměstí":

  • Výstupní stanice - "Kampus" - autobus č. 11 nebo trolejbus č. 57, 58, 59. Po vystoupení půjdete ulicí Resslova směrem nahoru a po levé straně uvidíte již areál univerzitního kampusu. Vydáte se spodní branou a půjdete rovně až za univerzitní knihkupectví a po schodech kolem kavárny nahoru. Již od kavárny uvidíte budovu Filozofické fakulty UJEP.
  • Výstupní stanice - "V Besídkách" - autobus č. 9, 17, 27. Z autobusu na stanici „V Besídkách" půjdete vpravo po chodníku mezi dlouhým domem (po levici) a garážemi (vpravo), kde dojdete na křižovatku v ulici České mládeže přímo za FF.
  • Výstupní stanice - „Kaufland" - autobus č. 3. Ze stanice Kaufland se vydáte nahoru ke křižovatce, kde se střetává ulice Klíšská s ulicí České mládeže. Z ulice České mládeže jsou budovy Filozofické fakulty přístupné po kovové podestě.

Ústí nad Labem - západ - Před nádražím je zastávka "Západní nádraží" (na stejné straně vozovky):

  • Přestupní stanice "Divadlo" (následující zastávka, na kterou lze dojít pěšky - cca 3-5 minut) - Trolejbusem č. 61, 62. Vystoupíme a přesuneme se na zastávku "Divadlo" v opačném směru. A využijeme stejných spojů jako při cestě z hlavního nádraží (Mírové náměstí je zastávka před stanicí Divadlo) viz výše.

Příjezd autem

Parkování je možné zdarma v přilehlých ulicích (např. České mládeže, Resslova). Doporučujeme si předem nastudovat síť jednosměrných ulic, které kolem kampusu procházejí.