Burza práce

Zpět k panelové diskuzi

Vítejte na burze práce na Filozofické fakultě UJEP! 

V rámci jednotlivých BBB místností se můžete setkat se zástupci firem/úřadů/institucí/ogranizací, kteří budou odpovídat na Vaše smělé či nesmělé otázky např. ohledně jejich náplně práce, práce obecně v podobném typu institucí, jaké jsou výhody či nevýhody, na co si dát pozor při pohovoru atd. S některými institucemi je možné spoupracovat již za studia. Neváhejte se zeptat!

Některé instituce jsou do burzy zapojeny v tzv. offline režimu. U nich je možné zavolat či zaslat e-mail s dotazem na kontaktní osoby. 

V rámci burzy si prosím aktivujte své mikrofony a kameru pro osobnější přístup. Děkujeme.


Přehled zapojených úřadů, firem, organizací a institucí: 

Archiv města Ústí nad Labem

Archiv města Ústí nad Labem patří mezi pět českých městských archivů. Uchovává a zpřístupňuje archiválie vzniklé z činnosti města Ústí nad Labem, dalších měst a obcí okresu Ústí nad Labem, některých úřadů, soudů, škol, církví, politických stran, podniků a soukromých osob z let 1324 do současnosti v rozsahu přes 2000 běžných metrů. Kromě toho v oddělení spisový meziarchiv ukládá dokumenty vzniklé z činnosti magistrátu města Ústí nad Labem, které se ještě nestaly archiváliemi o rozsahu přes 1500 běžných metrů.

Kontaktní osoba: Mgr. Petr Karlíček, Ph.D. (ředitel archivu), +420 475 271 383, petr.karlicek@mag-ul.cz

Glencore Agriculture Czech s.r.o.

Glencore Agriculture Czech s.r.o. je součástí společnosti Glencore Agriculture B.V., která je jedním z největších zpracovatelů a obchodníků s agrokomoditami na světě.

Obchodujeme a distribuujeme více než 90 druhů výrobků vlastní produkce i třetích stran. Dále zajišťujeme jejich financování, zpracování, skladování, logistiku a další služby jak pro zpracovatele, tak pro spotřebitele.

Kontaktní osoba: Ing. Alexandra Holečková (HR Business Partner), +420 737 680 796, alexandra.holeckova@glencore.com, web

Deník.cz/práce v EU

Mé jméno je Luboš Palata, jsem poněkud postarší externí doktorand českých dějin na FF UJEP. Pro tento akademický rok jsem byl vybrán Evropskou komisí jako EU ambassador pro nabídku práce v unijních institucích pro UJEP. Můžete se na mě v těchto záležitostech obracet, pokusím se vám co nejvíce pomoci. V profesním životě jsem evropský editor Deníku, který tráví za normálních okolností nejméně měsíc v roce v evropských institucích.

Kontaktní osoba: Mgr. Luboš Palata (novinář, Studentský ambasador profesní dráhy v EU za UJEP), pro komunikaci o práci v EU: eucareers.ujep@seznam.cz. V případě nutnosti je k dispozici i můj mobil: 724014420, nebo Facebook, Twitter či WhatsApp.

Dobrovolnické centrum, z. s.

Dobrovolnické centrum je nestátní nezisková organizace, která působí v Ústeckém kraji od roku 1999. Posláním je spolupráce s dobrovolníky a šíření myšlenky dobrovolnictví směrem k veřejnosti. Spolupracujeme s nejrůznějšími organizacemi a institucemi, kde budují podmínky pro fungování dobrovolnictví. Vyhledáváme, připravujeme a mentorujeme dobrovolníky a dobrovolnice v nejrůznějších oblastech. Dobrovolnické mentoringové programy pro děti a mládež. Podpora seniorů, pacientů v nemocnicích, lidí se zdravotním hendikepem. Zapojujeme dobrovolníky do kulturních a sportovních akcí. V dalších aktivitách se věnujeme např. vzdělávání mladých lidí, zvyšování rodičovských kompetencí, pomoci při krizových událostech nebo příhraniční spolupráci. 

Kontaktní osoba: Bc. Petra Hečková, +420 775 630 141, petra.heckova@dcul.eu, web, facebook  

Jazyková škola LINK s.r.o.

"We will link you to the world"

Jazyková škola Link organizuje jazykové kurzy v Roudnici nad Labem od roku 1998. Od roku 2001 vyučujeme v našich učebnách na Purkyňově náměstí. V roce 2007 jsme otevřeli pobočku v Ústí nad Labem. Nabízíme vyučování anglického, německého, španělského a francouzského jazyka ve veřejných kurzech, v kurzech individuálních ("one-to-one") a zajišťujeme také výuku pro firmy. Připravujeme na mezinárodní cambridgeské zkoušky od zkoušek pro děti (YLE) až po FCE, CAE a CPE. Této přípravy lze též využít při skládání státních jazykových zkoušek. Vyučujeme též metodiku výuky cizích jazyků. Kromě jazykových kurzů nabízíme překladatelské a tlumočnické služby, jazykové poradenství, nebo prodej učebních textů.

Naše lektory si sami zaškolujeme a pomáháme jim pracovat na jejich profesním růstu. Průběžně nabíráme lektory cizích jazyků a nabízíme brigády studentům v kanceláři naší školy.

Informace o práci v jazykové škole i o práci lektora na volné noze vám nabídne: Mgr. Martin Škvára, +420 602 127 864, martin.skvara@lls.cz, web

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Dotazy k práci ve státní správě a procesu administrace, kontroly a schvalování projektů, které jsou financovány z rozpočtu Evropské unie.

Kontaktní osoba: Mgr. et Mgr. Ivana Hrušková (ministerský rada v oddělení akčního plánování), online v BBB místnosti

Muzeum města Ústí nad Labem - offline dotazy

Dotazy obecného charakteru ke spolupráci, chodu muzea. 

Kontaktní osoba: Mgr. Eliška Wiesnerová (vedoucí archeologického oddělení, zástupkyně ředitele), wiesnerova@muzeumusti.cz, web, facebook

My Plans - offline dotazy

V rámci poradenské kanceláře MyPlans se zabýváme informacemi z finančního sektoru. Pracujeme s klienty a řešíme jejich životní situace (financování bydlení, příprava prostředků na budoucnost a důchod, zhodnocování peněz – investice apod.). Vzhledem k nárůstu počtu klientů hledáme nové kolegy i z řad studentů VŠ, kteří ocení možnost získat praxi, zdokonalit se v komunikačních a manažerských dovednostech a také možnost kariérního růstu a osobního rozvoje. Spolupráce je možná formou praxe, brigády i hlavní činnosti na základě smlouvy o spolupráci.

Náplň činnosti: příprava podkladů pro obchodní příležitosti, komunikace s klienty, rozvoj manažerských dovedností a příprava na manažerskou pozici.

Požadavky: min. SŠ vzdělání, komunikační dovednosti, pružnost, vytrvalost, organizační schopnosti, chuť pomáhat lidem.

Nabízíme: podnikatelský záměr, know-how, fajn kolektiv, získání praxe při studiu, spravedlivý kariérní systém, pružnou pracovní dobu, nadprůměrné příjmy.

Kontaktní osoba: Ing. Tomáš Kröner, +420 608 340 672, tomas.kroner@myplans.cz, Facebook, web

Národní památkový ústav - územně odborné pracoviště v Ústí nad Labem

NPÚ ÚOP v Ústí nad Labem je jedním ze čtrnácti krajských pracovišť NPÚ. Zabývá se ochranou, poznáváním, dokumentací a prezentací jednotlivých památek i památkových rezervací a zón na území Ústeckého kraje. Pro jejich zachování, údržbu a obnovu bezplatně poskytuje poradenství i metodickou pomoc a zajišťuje odborný dohled při přípravě a provádění udržovacích prací, rekonstrukcí, restaurování kulturních památek i staveb v památkově chráněných územích. K dalším úkolům instituce patří zpracovávání odborných vyjádření pro rozhodnutí úřadů, poskytování konzultací vlastníkům, zpracovávání návrhů na prohlášení věcí za kulturní památku a evidování památkového fondu.

Pracovníci NPÚ ÚOP v Ústí nad Labem se specializují na různé oblasti památkové péče, v nichž poskytují svou odbornou pomoc: městská architektura a urbanismus, vesnické stavitelství, technické památky, památky zahradního umění a parky, zeleň v prostředí kulturních památek a památkových území, restaurování uměleckých a umělecko-řemeslných děl, archeologie, historický urbanismus, mobiliární fondy, historické knihovní fondy, historické mapy a plány, evidence a informace o památkovém fondu, stavebně-historický průzkum, dějiny umění, péče o varhany a zvony.

Kontaktní osoba: Mgr. Věra Brožová (pracovník vztahů k veřejnosti), +420 472 704 843; brozova.vera@npu.czWEB, facebook

Památník Terezín

Památník Terezín je státní příspěvkovou organizací Ministerstva kultury ČR. Jeho hlavním posláním je uchovávat památku obětí rasové a politické perzekuce v letech nacistické okupace. V souladu s tímto cílem jsou systematicky rozvíjeny činnosti: muzejní (rozšiřování a péče o muzejní sbírky: dokumenty, obrazový materiál, trojrozměrné předměty a výtvarná díla), výzkumná (systematický výzkum historie represivních zařízení v Terezíně a v Litoměřicích vzniklých v době nacistické okupace, výzkum témat časově i obsahově souvisejících) a vzdělávací (pořádání seminářů pro žáky, studenty a pedagogy domácí i zahraniční se zaměřením na historii holocaustu, problematiku antisemitismu, rasismu, nebezpečí nacistické ideologie aj., příprava studijních materiálů, pořádání workshopů etc.). Vedle odborné činnosti je hlavní snahou Památníku Terezín zajištění péče o místa spojená s utrpením a smrtí desetitisíců obětí okupačního režimu (Malá pevnost, Muzeum ghetta a park terezínských dětí, bývalá Magdeburská kasárna, Národní hřbitov a další).

Kontaktní osoba: PhDr. Ivana Rapavá, Ph.D., (Historické oddělení Památníku Terezín), rapava@pamatnik-terezin.cz, web

Ústav archeologické památkové péče severozápadních Čech, v. v. i.

Jsme veřejnou výzkumnou institucí zřizovanou Ústeckým krajem, která více než šedesát let zajišťuje výkon archeologické památkové péče v severozápadních Čechách. Naším hlavním úkolem je záchrana a ochrana archeologického kulturního dědictví. Nabízíme možnost brigád na archeologických výzkumech významných i nově objevených pravěkých a středověkých lokalit jako jsou například Žižkův hrad Kalich, bojiště u Želenic 1438 či nedávno zaniklá vesnice Libkovice. Brigádník si rovněž může vyzkoušet práci v laboratoři při ošetřování keramických, kovových a jiných nálezů nebo při vytváření dokumentace k výzkumu v prostředí např. GISu či CADu.

Kontaktní osoba: Mgr. Petr Lissek (ředitel Ústavu), lissek@uappmost.cz, web, facebook

 


Akce je podpořena MŠMT v rámci CRP: Společný postup filozofických fakult v oblasti zvyšování kvality a prestiže humanitních a společenských věd II. Jedním z výstupů je i web Humanitky.cz. 

Humanitky.cz